El Caminóra fel!

Avagy a felkészülés és a -1. nap (22.10.25.)

Sziasztok! 

Mi már elindultunk, nem most kezdjük az utazgatást, de az előzményeket most nem írnánk le, csak belecsapunk a lecsóba. Próbálunk hűek maradni  a valós időhöz, de valószínű 1-2-3 nappal később kerülnek fel majd a napi események. Ez azért kell, hogy legyen időnk és energiánk leírni, amit szeretnénk, plusz legyen lehetőségünk fel is tölteni.


    Izland után kicsit megrekedtünk és nem haladtunk az addigi terveinkkel. Így jött némi változtatás és szembejött velünk a Portugál El Camino ötlete. Aki nem ismeri, hogy mi is az az El Camino, annak hosszasan nem is mi fogjuk elmagyarázni, de keressen rá nyugodtan, izgalmas. Röviden pedig annyit, hogy ez egy zarándok út, és mi nagyjából 610-650km-t (kitérőktől függően) fogunk megtenni Lisszabonból - Santiago-ig (Spanyolország), majd még kábé 100km-t a "világ végéig", az óceánig.
Mivel Karácsonyig teljesíthető- ez pipa, mivel mindketten akartunk egy gyaloglós kalandot- ez pipa, mivel Európában van, de még ilyenkor is jó idő van- ez pipa, és mivel nem ez a legfelkapottabb útvonal, nem lesznek sokan, ez is pipa, így ezt választottuk. /Ez jó hülye mondat lett.../ Plusz lesz időnk kitalálni a hogyantovábbot, mert csak december közepén akarunk haza menni. (Valószínű előbb végzünk és akkor még csavargunk Spanyolországban.)

A kiválasztás után, kicsit körbe jártuk a témát és bevásároltunk. Kellett még venni ezt-azt, mivel ilyen gyaloglós túránk, ilyen hosszú távon még nem volt. És mivel valószínű mi sátrazni is fogunk (akarunk igazából, hogy ezt is tapasztaljuk, plusz olcsóbb, mint két főre a szállások), ezért tényleg sok mindent körbe kellett járni és be kellett szerezni. Sok mindent kipróbáltunk és nagy nehezen összeszedtük a cuccainkat, amikről mi azt hisszük, hogy majd kellenek.

Haha mennyi helyen olvastuk, hogy hogyan kell pakolni, minél kevesebb cuccot kell vinni... hát mi nem. Mi nagyon nagyokat raktunk össze...
Szóval ez a pakolás továbbra sem megy nekünk. Ritka nehezen, de csak össze raktuk a cuccokat. De bazi nehezek a Laurának kB 11-13 kg az enyém kB 20-21. Pontosat már nem is tudunk, mert annyiszor pakoltak be, mértük le, pakoltak ki, hogy már nem is tudjuk.

DE! úgy gondoljuk, hogy majd kell minden. (mikor ezeket a sorokat írjuk már 2 napja úton vagyunk, és tudjuk, hogy már van ami nem fog kelleni... Pacsi a múltbeli énjeinknek!)

 

img_20221024_112018.jpg

img_20221022_130551_1.jpg                                                                              Egy kis segítség

Na de elindultunk 2022. október 25-én. Reptéren nagyon örültünk egymásnak. És kis késés után elindult a gép. Laza 4 óra utazás végén megérkeztünk Lisszabonba.

20221025_201215.jpg

                                                                                    Reptér

A szállás kérdéses, mert coachsurfingen (kanapészörf) találtunk két lányt, akik tegnap válaszoltak, hogy fogadnak minket. Sose kaptunk még pozitív választ, így most nagy volt az izgalom, hogy milyen lesz az első... tök ismeretlenül befogadnak minket. Nagyjából háromnegyed éjfélkor szálltunk le Portugáliában, itteni idő szerint (-1 az otthonihoz képest). Majd táska összeszedés és egy új alkalmazás a Bolt taxi keresése. Hát mivel ez tök új volt, elment vele egy kis idő. Végül csak sikerült és olyan 1 óra körül már a lányoknál is voltunk. Hát tényleg ritka kedvesek voltak, nem átverés volt. Úgyhogy volt egy kis ismerkedés, gyors tusi és egy mély alvás.
Holnap Lisszabont fedezzük fel.
Következő bejegyzés                      Előző bejegyzés